Hovězí uzený jazyk na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 136.3 mg
 - Vláknina 7217.5 mg
 - Vitamín A 7217.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.
 - 
                                3
Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.