Hovězí roláda s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 133.2 mg
  • Vláknina 1487 mg
  • Vitamín A 1487 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a uzené maso nakrájíme na plátky, slaninu obalíme v paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme tak, aby vznikl jeden velký plátek masa. Ten lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Na maso rozložíme plátky slaniny obalené v paprice, nakrájené uzené maso, polovinu nakrájené cibule a vše posypeme strouhankou. Maso stočíme do rolády a omotáme pevnou nití.

  • 3

    V zapékací míse rozehřejeme sádlo, osmažíme zbývající polovinu nakrájené cibule, vložíme na ni masovou roládu, přidáme zakysanou smetanu a trochu piva a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Roládu během pečení občas obrátíme a polijeme výpekem a průběžně přiléváme pivo.

  • 4

    Upečenou plněnou roládu nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme šťávou z pečení.

Komentáře k receptu