Indické jehněčí na cibuli
Suroviny
- 5.6 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Bobkový list
 - 1 ks Zázvor celý
 - 5 ks Kardamom
 - 8 ks Hřebíček
 - 1 ks Chilli paprička
 - 20 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Skořice celá
 - 4 ks Kardamom černý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 kg Cibule
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 2 polévková lžíce Kmín drcený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 1041.1 mg
 - Vláknina 44881.7 mg
 - Vitamín A 44881.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1594.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme nečistot a omyjeme. Následně ho naporcujeme na menší kusy. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Stejně tak nasekáme i česnek, zázvor a rajčata. V kastrolu rozpálíme máslo a bobkový list na něm lehce osmahneme.
 - 
                                2
Veškeré suroviny smícháme dohromady a společně s masem umístíme do pánve. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit na mírném plameni, dokud není maso měkké a dokud se neodpaří všechna voda. Ihned podáváme.