Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 20 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Pažitka
 - 10 g Bazalka
 - 10 g Estragon
 - 10 g Kerblík
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 111.2 mg
 - Draslík 960.4 mg
 - Vláknina 1534.5 mg
 - Vitamín A 1534.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.
 - 
                                2
Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.
 - 
                                3
Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.