Ostružinový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 135.8 mg
 - Vláknina 8833.3 mg
 - Vitamín A 8833.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ostružiny otrháme, omyjeme a dáme do zavařovacíchh sklenic (200ml).
 - 
                                2
Poté je zalijeme cukerným roztokem, sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů.
 - 
                                3
Cukerný roztok - na 1 litr ovoce -500 gramů cukru