Hrachová kaše s opékaným klobásem a okurkem
Suroviny
- 250 g Hrách žlutý
 - 200 g Chléb konzumní
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Klobása ostravská
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1122 kcal
 - Sacharidy 138 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 25.8 mg
 - Draslík 91.1 mg
 - Vláknina 6110.3 mg
 - Vitamín A 6110.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách namočíme aspoň na hodinu tak, aby byl celý ponořený.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji v hrnci na sádle. Poté přidáme hrách i s vodou, ve které byl ponořený a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Poté rozšťoucháme nebo rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku a utřený česnek. Přidáme smetanu a prohřejeme. Vaříme dokud omáčka nebude mít požadovanou hustotu.
 - 
                                4
Klobásu nařežeme na mřížku a opečeme ji na slunečnivém oleji ze všech stran. Okurku nakrájíme na čtvrtiny a obojím obložíme hrachovou kaši.
 - 
                                5
Podáváme s pečivem.