Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 483 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 110.1 mg
 - Draslík 589.8 mg
 - Vláknina 7150.3 mg
 - Vitamín A 7150.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.
 - 
                                2
Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.
 - 
                                3
V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.
 - 
                                4
Dáme do trouby rychle zapéci.
 - 
                                5
Podáváme s bramborami nebo s chlebem.