Studený krupicový pudink s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 135.2 mg
 - Draslík 192.1 mg
 - Vláknina 5320 mg
 - Vitamín A 5320 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka.
 - 
                                2
Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici.
 - 
                                3
Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků.
 - 
                                4
Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem.