Italský rajčatový krém s parmazánem
Suroviny
- 1000 g Rajčata
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 885.6 mg
 - Vláknina 12900.5 mg
 - Vitamín A 12900.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut.
 - 
                                3
Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.
 - 
                                4
Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti.