Teplý krém z brambor a fazolek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 1253 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1179.8 mg
 - Vláknina 16478 mg
 - Vitamín A 16478 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.3 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min.
 - 
                                2
Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr.
 - 
                                4
Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme.