Slezský bigos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 68.5 mg
 - Draslík 418.2 mg
 - Vláknina 3657.5 mg
 - Vitamín A 3657.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plec i bůček nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Nakrájíme najemno cibuli a usmažíme ji dozlatova na polovině sádla s nakrájenou slaninou.
 - 
                                3
Přidáme maso, opečeme a dusíme do poloměkka za občasného podlévání vodou.
 - 
                                4
Druhou polovinou sádla vymastíme pekáč a na dno rovnáme na plátky nakrájené, oloupané brambory, lehce je osolíme a posypeme kmínem. Na ně pak položíme vrstvu opečeného masa s cibulí, dále vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí. Jako poslední vrstvu pokládáme opět plátky syrových brambor.
 - 
                                5
Přikryjeme dalším pekáčem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.