Zeleninová polévka s ovsem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 301 g
 - Sodík 1887 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 1056.7 mg
 - Vláknina 29524.8 mg
 - Vitamín A 29524.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.1 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oves propláchneme a necháme okapat. Zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a na mírném ohni zvolna vaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nadrobno pokrájíme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme očištěný, na plátky nakrájený pórek a oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, opékáme asi 5 minut.
 - 
                                3
Zeleninu zalijeme vývrem s ovsem a vaříme ještě 10 minut. Nakonec polévku osolíme a opepříme.