Benátská zeleninová mísa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 668.1 mg
 - Vláknina 19926.2 mg
 - Vitamín A 19926.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 134 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lilky nakrájíme na kostičky, očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu navrstvíme do zapékací mísy a osolíme. Přilijeme 1 dl oleje a 125 ml vody. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, snítku tymiánu a bobkový list. Zahřejeme na plotně až k bodu varu, přikryjeme pokličkou (nebo alobalem) a dusíme v troubě při 160 stupních Celsia asi 30 minut.
 - 
                                2
Zeleninu vyjmeme z trouby a pokapeme octem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pokrm necháme trochu vychladnout a ještě vlažný podáváme.