Kořeněná slepičí polévka se zeleninou
Suroviny
- 1000 g Slepice
 - 500 g Brambory
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 195 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 190.8 mg
 - Draslík 1384.7 mg
 - Vláknina 15965.4 mg
 - Vitamín A 15965.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Oloupané brambory a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce ke slepici a vše dovaříme doměkka.
 - 
                                3
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme ji do polévky, přidáme bobkový list, majoránku, nasekanou petrželku a chvíli povaříme. Nakonec polévku podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme.