Indické brambory se špenátem
Suroviny
- 700 g Špenát listový čerstvý
 - 450 g Brambory rané
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 50 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 1.5 mg
 - Draslík 1139.6 mg
 - Vláknina 14118.2 mg
 - Vitamín A 14118.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.6 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.
 - 
                                2
Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.
 - 
                                3
Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.
 - 
                                4
Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.