Indické brambory kořeněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 675 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Kardamom
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 1861.4 mg
  • Vláknina 28547.5 mg
  • Vitamín A 28547.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka římského kmínu a koriandrová semínka rozdrtíme v hmoždíři. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín a koriandr, zázvor, kardamom a smažíme 2 minuty. Přidáme nasekané papričky, nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme další 2 minuty.

  • 2

    Do pánve přidáme zeleninový vývar a pokrájené brambory na čtvrtky. Vaříme 30 minut, občas zamícháme. Přidáme pokrájený špenát a povaříme 5 minut.

  • 3

    Odstavíme ze sporáku, vmícháme jogurt, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu