Dušené okurkové plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 41 mg
 - Draslík 211.7 mg
 - Vláknina 1315.8 mg
 - Vitamín A 1315.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurku oloupeme, omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semínek.
 - 
                                2
Poloviny okurky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Připravené okurky podusíme na másle 8-10 minut.
 - 
                                4
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem jako přílohu k masům.