Rizoto se slávkami a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 908 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 46.7 mg
 - Draslík 1195.7 mg
 - Vláknina 14056 mg
 - Vitamín A 14056 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky pečlivě oškrábeme a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce a přidáme česnek, lžíci oleje a 3 lžíce vína, vodu a povaříme za občasného promíchání, dokud se slávky neotevřou. Potom je vyjmeme, tekutinu, ve které se vařily, scedíme a uchováme.
 - 
                                2
Slávky vyloupeme a poté zprudka orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s cibulkou. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme chvíli povařit. Poté přidáme šťávu ze slávek (0,75 l), osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list. Přivedeme k varu, přihodíme propláchnutou rýži, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném ohni vařit 25 minut.
 - 
                                3
Hotové rizoto tvarujeme naběračkou, ozdobíme petrželkou.