Drůbeží fond
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 316.6 mg
 - Vláknina 2126.2 mg
 - Vitamín A 2126.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici omyjeme a na horkém oleji lehce opečeme. Zalijeme ji 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky. Spolu s kořením, cibulí a vínem přidáme po 45 minutách varu do hrnce a nezakryté vaříme dalších 30 minut. Vývar scedíme a vaříme tak dlouho, dokud se alespoň polovina tekutiny nevyvaří.