Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni
Suroviny
- 10 g Citrony
 - 30 g Pomeranče
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Kari koření
 - 3 g Tymián sušený
 - 5 g Zázvor mletý
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 250 ml Voda pitná
 - 40 ml Olej slunečnicový
 - 2 ks Mango
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 226.9 mg
 - Vláknina 6113.2 mg
 - Vitamín A 6113.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.
 - 
                                2
Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.