Kachní prsíčka plněná cibulí a jablky
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 150 g Jablka
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mrkev kořen
 - 130 g Pórek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 125 g Celer řapíkatý
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 600 g Kachní prsa
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 129.3 mg
 - Draslík 810.7 mg
 - Vláknina 11425.5 mg
 - Vitamín A 11425.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a nožem v nich vytvoříme kapsy. Pórek, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme. Směsí napiníme prsíčka a otvor uzavřeme párátkem.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsíčka osmažíme v oleji a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Vyjmeme je a vložíme do nákypové formy kůží nahoru.
 - 
                                3
Kachní prsíčka pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Posypeme ji cukrem, necháme zkaramelizovat a vmícháme ocet.
 - 
                                4
Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Přidáme je k cibuli a dusíme 5 minut. Okořeníme a přisypeme nasekanou šalvěj. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými jablky s cibulí.
 - 
                                5