Nakládané okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1020.3 mg
 - Vláknina 10500 mg
 - Vitamín A 10500 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve okurky očistíme, poté je necháme zhruba 3 hodiny ve vodě.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu vodu, cukr, ocet a deko.
 - 
                                3
Okurky naskládáme do velké zavařovací sklenice, vrchovatě zalijeme připraveným lákem a důkladně zavíčkujeme.
 - 
                                4
Vložíme do chladničky a za 8 dní konzumujeme.