Kuře s rozmarýnem pečené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 660 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 234.5 mg
 - Draslík 627.5 mg
 - Vláknina 3372.3 mg
 - Vitamín A 3372.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme.
 - 
                                2
Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme.
 - 
                                3
Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy.
 - 
                                4
Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody.
 - 
                                5
Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu.
 - 
                                6
Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté.