Zeleninové závitky z rýžového papíru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 1.2 mg
 - Draslík 120.6 mg
 - Vláknina 4629 mg
 - Vitamín A 4629 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu.
 - 
                                2
Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve vroucím nálevu, poté vyjmeme, přelijeme studenou vodou a dáme stranou. Nálev opět uvedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme v něm nabobtnat rýžový papír.
 - 
                                3
Pláty rýžového papíru potřeme křenem wasabi, naplníme zeleninou a pevně srolujeme. Závitky necháme hodinu odležet v chladu, poté servírujeme šikmo překrojené.