Nakládaná červená paprika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 693 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 528.3 mg
 - Vláknina 10500 mg
 - Vitamín A 10500 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 319.3 mg
 - Vitamín E 8.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky dobře omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šiřší nudličky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přilijeme ocet, olej, vsypeme cukr, přidáme nakládací přípravek Deko (nebo podobný), osolíme a přivedeme k varu. Povaříme minutu, papriky vybereme sítkem, naplníme jimi zavařovací lahve, nálev ještě pár minut povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Nyní papriky v lahvích zalijeme, dbáme na to, aby byl olej rovnoměrně v každé lahvi. Lahve uzavřeme a uložíme na chladném místě.