Kančí guláš se šunkou
Suroviny
- 1000 g Kančí kýta
 - 200 g Šunka dušená
 - 400 g Cibule
 - 120 g Olej rostlinný
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 180 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 600 g Bramborový knedlík
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 873 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 265.1 mg
 - Vláknina 5461.7 mg
 - Vitamín A 5461.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu bez kosti nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, šunku, cibuli, pár minut smažíme. Posypeme mletou paprikou, moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme bramborovým knedlíkem.