Mořská směs na grilu
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
 - 50 g Bazalka
 - 20 g Šalvěj čerstvá
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 20 g Rozmarýn čerstvý
 - 400 g Okouník mořský
 - 20 g Oregano sušené
 - 100 ml Olej olivový
 - 125 ml Olej olivový
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 ks Citrony
 - 2 ks Rajčata
 - 12 ks Sardinka obecná
 - 12 ks Krevety tygří - loupané
 - 0.5 ks Feferony
 - 2 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1523 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 1348 mg
 - Bílkoviny 372 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 1596 mg
 - Draslík 524.8 mg
 - Vláknina 8697 mg
 - Vitamín A 8697 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykucháme sardinky, opláchneme je a osušíme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, také očištěnou feferonku posekáme nadrobno. Česnek s feferonkou vmícháme do oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou zalijeme sardinky a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Přitom ryby několikrát otočíme.
 - 
                                3
Opláchneme a osušíme krevety. Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Nadrobno posekáme také petržel a oregano, přidáme olej, sůl a citronovou šťávu. Marinádou přelijeme krevety a necháme 30 minut v chladu marinovat.
 - 
                                4
Mořského okouníka opláchneme a osušíme a rozkrojíme na 4 stejné kusy. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupeme šalotky a nasekáme na kostičky, bazalku posekáme najemno. Také rajčata pokrájíme na kostičky. Promícháme. Větší kusy alobalu potřeme zlehka olejem a na každý položíme okouníka. Obložíme ho směsí rajčat a cibule a zabalíme do alobalu.
 - 
                                5
Připravíme si gril. Sardinky opékáme po každé straně 5 minut. Krevety opékáme 4 minuty na každé straně. Okouníka v alobalu 7 minut. Pak servírujeme.