Telecí játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 707 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 501 mg
 - Draslík 683.5 mg
 - Vláknina 8760 mg
 - Vitamín A 8760 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.