Bramborová kaše se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1016 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 948.6 mg
 - Vláknina 13300 mg
 - Vitamín A 13300 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.