Moravská zelňačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1968 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 84.3 mg
 - Draslík 856.2 mg
 - Vláknina 6114 mg
 - Vitamín A 6114 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.
 - 
                                2
Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                3
Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.
 - 
                                5
Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.
 - 
                                6
Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.