Maso v rýži a zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1200 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 109.8 mg
 - Draslík 845 mg
 - Vláknina 18255 mg
 - Vitamín A 18255 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3166.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.
 - 
                                2
Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.
 - 
                                3
Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.
 - 
                                4
Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.
 - 
                                5
Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.
 - 
                                6
Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.
 - 
                                7
Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.
 - 
                                8
Podáváme s čerstvým chlebem.