Brambory po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 5340 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 1078.9 mg
 - Vláknina 48534.8 mg
 - Vitamín A 48534.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Slijeme je, zprudka zchladíme, podélně rozpůlíme a vnitřky vydlabeme.
 - 
                                2
Omytou cuketu a lilek nakrájíme na kousky. Okapaná rajčata smícháme se zeleninou a přidáme prolisovaný česnek. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem.
 - 
                                3
Rozpůlené brambory vložíme do vymazané nákypové formy a naplníme je zeleninovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami.
 - 
                                4
Brambory zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                5
Podáváme s hlávkovým salátem.