Brambory vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 800 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 672.7 mg
 - Vláknina 8126 mg
 - Vitamín A 8126 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.