Polévka ze zeleného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1037 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 392.5 mg
 - Vláknina 9944.3 mg
 - Vitamín A 9944.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut.
 - 
                                3
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme.
 - 
                                4
Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme.