Zeleninová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 118 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 256.7 mg
 - Draslík 513.1 mg
 - Vláknina 10098 mg
 - Vitamín A 10098 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve omyjeme brambor a uvaříme ho ve slupce (asi 25 minut). Mrkev také omyjeme a očistíme a nakrájíme na kousky. Společně s masem a 4 lžícemi vody dusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
Hotový uvařený brambor oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a mrkvi a mixérem rozmixujeme na kaši. Můžeme zředit pomerančovou šťávou.
 - 
                                3
Místo masa můžeme použít i žloutek. Celou takto rozmixovanou kaši ještě povaříme.