Zelený salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 539.3 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listový a ledový salát a špenátové listy omyjeme, osušíme a roztrháme na menší kousky. Papriku rozkrájíme podélně na čtvrtky a poté příčně na proužky. Okurku nakrájíme na hrubší kolečka. Celerový řapík rozkrájíme na centimetrové špalíčky. Vše promícháme v salátové míse.
 - 
                                2
Zalijeme libovolnou zálivkou dle chuti a ihned podáváme. Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny.