Avokádovo- rajčatový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 356.4 mg
 - Vláknina 9989.3 mg
 - Vitamín A 9989.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokádo a citron dobře omyjeme, nejlépe vydrhneme kartáčkem a osušíme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky, kde ji ručním mixérem rozmixujeme dohladka.
 - 
                                2
Rajče rozkrojíme napůl a z každé půlky odkrojíme slabý plátek. Zbytek rajčete nakrájíme nadrobno a vložíme do misky, kam přidáme nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou cibulku, meduňku a petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme trošku pálivé papriky a citronovou šťávu, promícháme.
 - 
                                3
Vzniklou směs jemně vmícháme do avokádového krému a přendáme do servírovací misky. Povrch ozdobíme vějířkem z rozpůlených rajčatových plátků a snítkou petrželky.
 - 
                                4
Dip podáváme vychlazený například s topinkou.