Polévka z pšeničné špaldy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 119.7 mg
 - Vláknina 4375.5 mg
 - Vitamín A 4375.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu vložíme do hrnce, zalijeme 3 l vody a dáme vařit. Během varu odebíráme vzniklou pěnu.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a propícháme hřebíčkem.
 - 
                                3
Celerovou nať omyjeme společně s pórkem a svážeme nití k sobě.
 - 
                                4
Mrkev oloupeme a omyjeme.
 - 
                                5
Zeleninu, cibuli, neloupaný česnek a špaldu přisypeme k masu a necháme vařit.
 - 
                                6
Přiklopené vaříme 50 minut.
 - 
                                7
Před servírováním odstraníme nit z pórků a ihned podáváme.