Irské dušené jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 191 g
 - Sodík 618 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 1399.9 mg
 - Vláknina 25180.5 mg
 - Vitamín A 25180.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem.
 - 
                                2
Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu.
 - 
                                3
Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.