Arménský míchaný salát
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 200 g Paprika zelená
 - 400 g Okurka salátová
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Petržel - nať
 - 0.25 kávová lžička Bazalka
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.25 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 548.9 mg
 - Vláknina 6906 mg
 - Vitamín A 6906 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky a cibuli oloupeme a spolu s omytými rajčaty nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen, rozkrájíme na silnější proužky. Bylinky nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Na servírovací mísu klademe střídavě rajčata, okurku a papriku. Poté vše osolíme, opepříme, posypeme cibulí, usekanými bylinkami a zakapeme octem.