Thajské kuře pečené na limetkách se sladkými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1013 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 794.4 mg
 - Vláknina 4489.3 mg
 - Vitamín A 4489.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru vložíme dva nadrobno nakrájené stroužky česneku, nahrubo pokrájený koriandr i s kořeny, kurkumu a dvě lžičky soli. Zpracujeme na hrubší pastu.
 - 
                                2
Celé kuře osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, potřeme připravenou pastou, pokapeme šťávou z limetky, dovnitř kuřete vložíme zbylé stroužky česneku a limetku, rozkrojenou na poloviny. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 60 minut.
 - 
                                3
Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci, vložíme oloupané a na měsíčky nakrájené sladké brambory, necháme vařit cca 10 - 15 minut (do polosyrova). Scedíme a přidáme do pekáče k masu, výpekem přelijeme kuře i brambory a pečeme dál. Přibližně 20 minut před koncem pečení odklopíme víko, brambory promícháme a vše znovu přelijeme výpekem.
 - 
                                4
Hotové kuře vyjmeme z pekáče, necháme okapat a položíme na krájecí desku. Zakryté fólií necháme chvíli odpočinout, poté je naporcujeme. Brambory přemístíme na servírovací podnos a v troubě uchováme teplé.
 - 
                                5
Připravíme omáčku. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, pekáč postavíme na sporák a rozehřejeme do bodu varu. Přilijeme vývar, za stálého míchání opět přivedeme k varu, vmícháme sójovou omáčku a scedíme přes síto do omáčníku.
 - 
                                6
Brambory i porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.