Pstruh v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 196658 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 174 mg
 - Draslík 1126.4 mg
 - Vláknina 1015 mg
 - Vitamín A 1015 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 250 stupňů předehřejeme troubu.
 - 
                                2
Smícháme v míse rozmarýn, mořskou sůl, tymián a prolisovaný česnek.
 - 
                                3
Očištěné a vykuchané pstruhy omyjeme, posypeme bylinkovou solí a opepříme. Do břicha ryb dáme koriandr.
 - 
                                4
Do pánve nasypeme polovinu bylinkové soli, na ni položíme rybu a přikryjeme zbylou solí. Pekáč dáme do trouby a 25 minut pečeme. Poté necháme dojít 10 minut.
 - 
                                5
Solný krunýř rozlomíme, rybu vyndáme a dáme na tác. Odstraníme hlavu, ocas, stáhneme kůži a vykostíme filety.
 - 
                                6
Podáváme horké.