Pikantní hořčice ke grilovanému masu
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 400 g Cibule
 - 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 400 g Kedlubna
 - 400 g Květák
 - 400 g Mrkev kořen
 - 750 g Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 l Voda pitná
 - 2 dl Ocet jablečný
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 345.6 mg
 - Vláknina 9473.1 mg
 - Vitamín A 9473.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky.
 - 
                                2
V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme.
 - 
                                3
Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě.