Rybí špízy s citrusy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 849.7 mg
 - Vláknina 8132.5 mg
 - Vitamín A 8132.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet.
 - 
                                2
Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran.