Farfalle salát s mandlovým pestem
Suroviny
- 50 g Mandle loupané
 - 60 g Sýr Gran Moravia
 - 50 g Bazalka
 - 60 g Baby špenát
 - 130 g Těstoviny Farfalle
 - 120 g mozzarella třešinky
 - 90 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
 - 6 ks Rajčata Cherry
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 špetka Sůl bylinková
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1683 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 1452 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 121 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 5005.3 mg
 - Vláknina 42248.6 mg
 - Vitamín A 42248.6 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 368.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si lahodné mandlové pesto: do mixéru dáme omyté lístky bazalky, omyté špenátové listy, nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájený česnek, posekané oloupané mandle a olej. Směs rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Konzervovaná sušená rajčata necháme z oleje odkapat, pak je nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli červenou papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.Omyté cherry rajčata přepůlíme.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu asi 2 litru vody se lžičkou soli, jakmile se vaří, nasypeme do ní těstoviny farfalle a vaříme je 10 minut al dente. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Pořádně odkapené je necháme asi 5 minut pod poklicí, pak je zlehka promícháme s 1 lžicí pesta, rajčaty, papričkou, dochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme mozzarellu.
 - 
                                3
Salát ppřed podáváním necháme asi 10 minut odpočinout, aby se spojily všechny ingredience.
 - 
                                4
Salát podáváme teplý nebo studený.