Salát z kuřecího masa a těstovin farfalle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Hrušky
  • 4.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 85.2 mg
  • Draslík 556.3 mg
  • Vláknina 10897 mg
  • Vitamín A 10897 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si přivedeme k varu asi 700 ml osolené vody, nasypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a dáme zchladit.

  • 2

    Kuřecí prsa opláchneme a po osušení dáme asi na 8 minut dusit na pánev s trochou vody a soli. Poté maso vyndáme na talíř, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné proužky, které smícháme s farfalle.

  • 3

    Zralejší hrušky opláchneme, rozkrojíme na půlky a vyčistíme od jadřinců. Půlky očištěných hrušek nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky po očištění nakrájíme na tenká kolečka a na teflonové pánvi bez přidání tuku orestujeme plátky mandlí. Vše přidáme k těstovinám a kuřecímu masu.

  • 4

    V míse připravíme pomocí mixéru omáčku ze sýra, 3 polévkových lžic ledové vody a smetany. Studenou omáčku přelijeme přes těstoviny, smícháme a dochutíme pepřem a solí. Poté již rovnou podáváme.

Komentáře k receptu