Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem
Suroviny
- 360 g Losos - filety
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 787 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 46.8 mg
 - Draslík 696 mg
 - Vláknina 4862.5 mg
 - Vitamín A 4862.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut.
 - 
                                3
Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody.
 - 
                                4
Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť.