Čerstvé pečené sardinky s citrónovo-česnekovým dresingem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 268.3 mg
 - Vláknina 9858 mg
 - Vitamín A 9858 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé vyčištěné sardinky omyjeme a osušíme a poklademe je do pekáčku. Troubu si předehřejeme na 190°C.
 - 
                                2
Připravíme dresing: z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme lístky, posekáme je nadrobno a dáme do větší misky. Omyjeme a osušíme 3 chemicky neošetřené citróny. Ze dvou nastrouháme kůru, kterou si odložíme, pak z těchto citrónů vymačkáme všechnu šťávu k tymiánu. Přidáme kvalitní olej, nadrobno posekané stroužky česneku a kapary, podle chuti osolíme a opepříme. Metličkou dresing důkladně prošleháme.
 - 
                                3
Zbývající citrón rozkrojíme na čtvrtky. Omyjeme listy salátu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Na talíře poklademe ozdobně salátové listy a položíme na ně po čtvrtce citrónu.
 - 
                                4
Sardinky na pekáči polejeme dresingem a dáme je do středu trouby péct na 25 minut. Když jsou upečené, necháme je 1-2 minuty na pekáči odpočinout,
 - 
                                5
Pak na každý talíř se salátem položíme 3 sardinky, posypeme je citrónovou kůrou a hned horké servírujeme.