Valašská ščedračka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 251.7 mg
 - Vláknina 6522.5 mg
 - Vitamín A 6522.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Namočíme si přes noc hrách.
 - 
                                2
Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí.
 - 
                                3
Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli.
 - 
                                4
Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku.
 - 
                                5
Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce.
 - 
                                6
Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit.