Kapr po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 175.3 mg
 - Draslík 1048.7 mg
 - Vláknina 7192.4 mg
 - Vitamín A 7192.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra.
 - 
                                3
Dále přidáme česnek a necháme vařit.
 - 
                                4
Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít.
 - 
                                5
Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout.